Medicinkvinna

Det är väldigt ovanligt i vår del av västvärlden att människor kallar sig för medicinkvinna eller -man och många tycker nog att det låter lite konstigt eller främmande. Kanske har det blivit något vanligare de senaste åren.

Vad betyder det för mig? Varför använder jag detta begrepp?

På min resa genom tiden har jag kallat mig allt möjligt. Det finns många uttryck för det jag är. Det sätts etiketter på sådana som mig.

Jag gillar varken lådor eller fack. Jag passar inte i något av dem i vilket fall som helst.

Jag har kallats schaman under många års tid. Varför det? Ja, se det var ett begrepp som passade och som människor runtom kunde få in i ett fack. Schaman är ett ord ur det evenkiska språket och betyder ungefär ”den som ser, den som vet”.

I vår västvärld används ordet schaman lite olika. Det som sammanlänkar alla föreställningar runt en schaman är att den personen på något sätt är öppen för andevärlden och att det är en person som hjälper till med hälsoproblem och olika andra bekymmer.

Många tror att en schaman jobbar väldigt jordnära. Jag har fått höra att en schaman inte når upp till så höga frekvenser i energierna utan håller sig till de lägre energierna. Det är dock så att en schaman för det mesta når ett väldigt brett spektrum av frekvenser. Naturligtvis är dessutom alla individer och olika. Jag har hört att en schaman ska göra ritualer, trumma, kanske sjunga, har märkliga kläder, var sydamerikan, följa en lära/tradition, vara nergrävd i jorden flera dagar för att initieras hm ja och lite till, en del säkerligen sant en del nog inte riktigt för alla traditioner och vägar.

Nej, ingen har grävt ner mig i jorden – jag tackar…

Jag har under mina första år som aktiv ändå valt att kalla mig för schaman trots att titeln i vår kulturkrets idag är nästan skamfilad i vissa områden, i alla fall nere på kontinenten. Jag har valt att använda ordet för att jag fick till mig (japp andar…) att jag skulle göra det. Det fick de människorna som jag skulle träffa då att komma till mig. Dessutom förklarade det för folk att jag inte var medium, även om jag ibland agerar som sådan så fungerar jag inte precis som ett medium i energierna. Och så finns nog lite andra skäl med.

Nu öppnade jag dörren igen efter ett års paus och många förändringar. Nu är allting annorlunda.

Jag kallar mig för medicinkvinna. Jag botar och helar människor. Nej, jag är ingen läkare och har ingen önskan att konkurrerar med dessa på något sätt. Jag kan snarare skicka folk dit ibland för att kroppen behöver deras rent jordiska hjälp.

Botar och helar – hela människan – att göra människan hel. Själen och kroppen är en helhet. Mår själen dålig så visar kroppen detta. Jag kan hjälpa själen att läka. Ibland försvinner då även symptomen i kroppen.

Exempelvis om en person har ont i knät. Det blir svårt att gå. Vad är det som gör det svårt att gå genom livet? Vad är det personen lägger i sitt knä? Det här kan vara en ingång till att dra fram ett gammalt eller nytt bekymmer. Jag kan bota människor, som ska botas på mitt vis.

Jag har fått träffa människor med diagnoser där sjukvården satte kroniskt bakom och besvären försvann. Ibland kan jag bara förklara och visa ibland kan jag få bort bekymren. Ibland är det tvärstopp, men då säger jag det.

Jag möter människor i ett samtal. Genom samtalet får vi information och genom samtalet kan vi sortera ut det som ska sorteras ut. Jag får veta om människan på flera plan. Jag känner och ser i energierna

Medicinkvinna eller medicinman det är begreppet som används i de amerikanska traditionerna. Även om jag är ”vit” på utsidan känns det naturligt för mig att använda det begreppet för att få folk att förstå något av vem jag är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s